onsdag 25. november 2009

Sølvi Rivedal, daglig leder over Parfymelle Christiane på Kuben. Det kalles Parfymelle Christiane, men det er registrert som Christiane AS i enhetsregisteret, det er et aksjerselskap. På Parfymelle er det altså 6 ansatte. Forretningsideen er å treffe markedet med de rette varene, og visjonen er å være best i faget og være der for kundene.

Det er også hudpleie salong på Parfymelle på Kuben, så man kan bestille time, til hudpleie, sette på vipper og negler, vokse bryn og annet.

Det er en kjede butikk og Parfymelle kom i 1974, som det første parfymeriet i Norge, det er 98 butikker rundt om i Norge. Parfymelle en del av Validuskonsernet, som også eier og driver kjedekonsepter som Vita og Esthetique. Alle parfymeriene følger en felles kjede, Cosmeta. Parfymelle fyller 35 år i år, og er den eldste parfymekjeden i Norge, noen av parfymeriene har vært i bransjen i over hundre år.

søndag 22. november 2009

Hei alle sammen
De tre siste dagene jeg var på jobb så har jeg hjulpet kunder, telt varer, vasket hyller, vasket gulvet, ryddet, gått med søppel, egentlig bare de tingene jeg har skrevet at jeg har gjort før. Jeg føler at jeg har blitt bedre til å snakke med kunder, liksom gå bort til dem og sånt, for den første dagen så gjorde jeg ikke det så mye.

Jeg trivdes veldig godt å jobbe på Parfymelle, og jeg vil egentlig ikke starte på skolen igjen. Så jeg er veldig fornøyd med de to ukene jeg har vært på utplassering. Jeg har blitt kjent med mange koselige mennesker, og jeg har lævrt veldig mye.

tirsdag 17. november 2009

Hei alle sammen
Jeg begynte med å vaske gulvet da jeg kom klokken ti i dag tidlig. Idag var det en dame fra Lancôme hos oss, så da jeg hadde vasket hørte jeg litt på hva henne sa. Da jeg hadde gjort det så fikk vi varer, så jeg pakket det opp, telte det og satte det på plass igjen.

Jeg har også vært med å bestilt varer idag, jeg måtte skrive hvor mange av hver vare vi skulle ha, også skulle Sølvi ringe å bestille. Og da jeg hadde gjort det så tok jeg meg en liten pause, så da jeg kom tilbake så begynte jeg å vaske parfymehyllene. Vi hadde også fått store plastikkposer, fordi vi har bare hatt sånne som er akkurat passe, så jeg la alle i en hylle inne på lageret, sånn at det slapp å stå i pappesker på gulvet. Da jeg hadde gjort det så fikk jeg litt hjelp til å bytte ut vanlig gavepapir til julepapir, også har jeg egentlig for det meste stått litt i kassen.

Og imorgen har jeg en fridag, fordi jeg skal heller jobbe på en lørdag og se om det er noe forskjell, og hvordan det er, så har jeg ihvertfall prøvd det også.

Jobbtider

Mandag 10.00 - 16.00
Tirsdag 10.00 - 16.00
Onsdag 10.00 - 16.00
Torsdag 10.00 - 16.00
Fredag 10.00 - 16.00

Mandag 10.00 - 16.00
Tirsdag 10.00 - 16.00
Torsdag 14.00 - 20.00
Fredag 10.00 - 16.00
Lørdag 11.00 - 17.00
Hei alle sammen
På mandagen begynte jeg og Nora med å vaske gulvet når jeg kom på jobb, jeg begynte også klokken ti da. Etter det så ryddet vi bort litt ting, og satte inn flere julepakker, vi måtte også få plass til et bord til så vi måtte flytte på ting og sånt. Da vi hadde satt opp bordet og ryddet på plass litt varer, så gikk vi ned på Princess for å se etter noe stoff som vi skulle ha rundt bordet. Under bordet så har vi mye varer, og det blir mye finere vis vi hadde fått gjemt det litt, så det ble til at vi kjøpte to hvite lakne som vi på en måte brukte som en lang duk.

Da jeg kom tilbake på Parfymelle etter jeg hadde hatt pause, så hadde vi fått varer så jeg begynte med å telle varer, og sette det på plass. Også kom det litt kunder, så vi måtte hjelpe dem litt også, men så gikk jeg og Nora med søppel. Når vi hadde gjort det, så bare stod vi i butikken, hjalp kunder vis det var noe dem lurte på, og sånne ting

lørdag 14. november 2009

Hei
Da jeg kom på jobb igår, så begynte jeg med å vaske gulvet. Etter vært kom Nora som også skal jobbe der den siste uken, men vet ikke om vi skal jobbe sammen. Da jeg hadde vasket så begynte vi å rydde litt, flytte på ting og slikt sånn at det skulle bli plass til mere. Parfymelle har fått masse gavetilbud på en måte, det er esker med både parfyme og body lotion. Og da har vi et stort bord i mitten med masse sånt, og da lagde vi på en måte et system på det, og prøvde å plass til mest mulig.

Plutselig var klokken ganske mye, og alle var sultne, så Sølvi gikk på Meny å kjøpte mat. Etter det så tok jeg og Nora en pause.

Da vi kom tilbake så hadde det kommet varer, så jeg begynte å åpne eskene, telle varer, kysse av og sette på plass. I den ene pakken så var det en pakke til Parfymelle fra L´oréal, og det var er sjokolade eske med litt forskjellig sjokolade. Etter det så gikk jeg og Nora med søplen, også gikk vi tilbake. Da var det egentlig ikke så mye mere å gjøre, så jeg bare gikk litt rundt å så i butikken, testet ut litt og sånt.

torsdag 12. november 2009

Hei alle sammen
Idag begynte jeg med å vaske gulvet, fordi det var vist noen som hadde sølt ut en mineraløyenskygge, så det var helt svart på gulvet. Det var også en som ringte å avbestilte en time, og en sm bestilte time. På Parfymelle så er det også hudpleie salong, for dem som ikke viste det. Så jeg har tatt telefonen, og skrevet opp navn og sånt. Jeg har og pakket inn en gave, som noen skulle ha.

Vi har fått masse varer idag også, så jeg har pakket ut det, telt opp og satt det i hyller. Jeg satte også opp et stativ ute ved inngangen der hvor jeg satte noen gratise brosjyrer som kundene kan ta.

onsdag 11. november 2009

Hei
Når jeg kom på jobb idag, så var Hilde der, hun lærte meg litt om kundebahandling. Plutselig gikk brannalarmen på senteret ikke så lenge etter at jeg hadde kommet, så alle måtte gå ut. Alle de ansatte og kundene fikk etter hvert beskjed om at vi kunne komme inn på senteret igjen, pog at det ikke var noen brann.
Vi fikk også inn varer fra bareMinerals, så jeg telte opp varene og satte det i hyller. Jeg har egentlig ikke gjort så mye, solgt litt og hjelpet kunder. Men jeg kan ikke så mye om kremer, det er veldig mye å kunne, så vis det er noen som lurer på noe med det så ber jeg dem høre med noen av dem andre som jobber der.

tirsdag 10. november 2009

Hei
Idag kom jeg også på jobb klokken ti, jeg skal begynne da imorgen, på torsdag og fredag og. Nesten med en gang jeg kom idag, så kom det masse varer, så jeg og Malene tok det ut av alle esker og telte opp varene. Da vi hadde gjort det ble det så mye søppel så vi gikk med søppelen. Etter det så gikk vi å kjøpte oss litt mat, så tok en liten pause.

Da jeg hadde spist ferdig, så viste Sølvi meg hva jeg skulle gjøre, og da begynte jeg med å lage gave poser fra Dior. Jeg har og øvd på å pakke inn gaver, noe som tok litt tid, jeg rev i stykker mange papir. Også viste de meg hvordan jeg skulle vaske hyllene og slikt, sånn at det var mye lettere å sette ting på plass etterpå. Jeg har egentlig ikke gjort så mye mere enn det idag, har egentlig bare sett litt på det de har og sånt.

Jeg har også snakket med Sølvi om når jeg skal jobbe, og vi kom frem til at jeg kunne jobbe en lørdag, også en eller to kvelder i ukedagene til neste uke igjen, for å se forskjellen på dagene.

mandag 9. november 2009

Første dag på jobb

Hei alle sammen.
Idag begynte jeg å jobbe på Parfymelle, jeg syntes at det har vært en bra dag, bare litt vondt i ryggen. Når jeg kom begynte jeg med å lære kassen, det var ikke så vanskelig så det tok ikke så lang tid. De som jobber der er veldig koselige, så det er lett å snakke med dem. Etter det så begynte jeg å rydde litt i parfymehyllene, satte inn varer som det var lite av og satte ordentlig opp. Jeg solgte også en deodorant til en mann, eller jeg slo det inn på kassen og slikt da.
Det var noe som var priset feil, så jeg gjorde om på det også. Tok av den gamle prisen, og satte på ny. Da jeg hadde gjort det så fikk jeg pause, så jeg gikk å kjøpte meg mat

Da jeg kom tilbake hadde Søvli funnet ut at det var noe jeg hadde priset feil, så jeg måtte ta av og på igjen, men det gikk bra. Etter jeg hadde gjort det, så gikk jeg og Malene for å kjøpe noe til utstilling, vi skulle lage det fordi det hadde kommet en ny parfyme. Når vi kom tilbake hadde det kommet to kasser med varer fra Clinique, så jeg fikk en liste for å se om vi hadde fått alle varene, jeg måtte sortere alt og telle, og stryke ut. Silje kom å hjalp meg etterhvert, det var vist veldig mye. Da jeg hadde gjort det så var klokken ti over fire, så da fikk jeg lov til å gå

Jo, jeg fikk også mange prøver idag, kremer, parfyme, pudder og brunkreme, også en brosjyre. Det er ting jeg kunne prøve og lese om litt hjemme, sånn at jeg kunne litt mer om de varene de har der

fredag 6. november 2009

Informasjon

På mandagen som kommer nå, skal jeg begynne å jobbe på Parfymelle, jeg begynner å jobbe klokken ti. Arbeidklær er egentlig hva som helst, men det skal være litt pent, og sminken også pent. Sølvi Rivedal, eier og sjef over butikken.
Parfymelle kom i 1974, som det første parfymeriet i Norge, det er 98 butikker rundt om i Norge. Alle parfymeriene følger en felles kjede, Cosmeta.